×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'emprenedor espanyol té una ment feliç i inquieta

Ser emprenedor no és una tasca fàcil, ja que es necessita finançament, una gran planificació i sobretot molt d’esforç. Però per a aquells aventurers, de ments inquietes i amb idees originals, emprendre pot ser una gran aventura.

En temps de crisi, les petites empreses i els emprenedors s'han convertit en un pilar fonamental per a la creació d'ocupació. I és que a Espanya, les PIMES representen el 65% del PIB i el 80% del total de persones ocupades. Per tant, Espanya és un país emprenedor. Però, com és el perfil de l'emprenedor espanyol?

  • El podem identificar pel seu alt nivell de satisfacció, ja que sol ser més elevat que aquells que treballen per compte d'altri, i és que els emprenedors tenen una ment feliç.
  • En la majoria dels casos sol ser un home, encara que en els últims temps, la diferència entre homes i dones ha anat baixant. Aproximadament un 65,9% són homes i el 34,1% dones.
  • L'edat mitjana ronda els 39 anys, per tant, aquest perfil ja té una experiència laboral prèvia, tal com recullen les dades obtingudes pel GEM.
  • Solen ser persones preparades amb formació per gestionar la seva pròpia empresa, atès que molts es caracteritzen per tenir formació superior, i a més, prop del 50% han rebut algun tipus de formació enfocada a l’emprenedoria.
  • Cal destacar que, els adults amb majors ingressos són el perfil que té més predisposició per emprendre.

Així doncs, l'emprenedor espanyol està preparat per treballar per compte propi i poder dur a terme la seva idea de negoci.