×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Noves mesures per consolidar el comerç minorista

El Pla Integral de Suport al Comerç Minorista pel 2015, aprovat pel Consell de Ministres, té com a objectiu impulsar l'activitat comercial del comerç minorista, que en els últims anys s'ha vist severament afectat per la crisi. El sector comercial és un dels més importants per a l'ocupació, ja que representa un 12,3% del Producte Interior Brut (PIB), on el comerç minorista representa un 5,5%. Amb la posada en marxa d'aquest nou Pla d'incentius, l'Executiu té previst que en 2015, es produeixin 25.000 noves altes de treballadors autònoms.

El Pla disposa de 5 milions d'euros, un 20% més que la dotació aportada en 2014, i dóna un nou enfocament a les mesures, de cara a prioritzar la innovació tecnològica, incentivant el comerç electrònic perquè el sector comercial sigui més competitiu i consolidat, com un dels motors econòmics a Espanya. Les dificultats per accedir al finançament, un dels problemes als quals s'enfronten els emprenedors, també queden recollides en aquestes noves mesures orientades a eliminar aquestes barreres.

El President de la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) s'ha mostrat satisfet, i ha volgut posar en valor el pes del comerç minorista. Durant l'últim any ha augmentat en un 1,8% el nombre de nous treballadors per compte propi, és a dir, han augmentat en 14.638 autònoms. El comerç minorista concentra a un de cada quatre autònoms, i que empra a prop de tres milions de treballadors.