×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Posada al dia de la Llei General de Seguretat Social

El Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social ha remès als agents socials el projecte de Reial Decret Legislatiu que actualitzarà la Llei General de Seguretat Social (LGSS).

El futur Reial Decret Legislatiu es traduirà en un nou text refós de la LGSS que integri en una única norma, estructurada i sistematitzada totes les novetats legals complementàries a aquesta Llei, aprovades durant aquests anys.

El projecte pretén a més de recollir-les en un únic text, actualitzar les referències obsoletes de la Llei -aprovada el 1994-, a més de regularitzar, aclarir i harmonitzar les disposicions legals que s'integren en el nou text legal, convertint-lo en la norma legal de referència en aquest àmbit.

Algunes de les importants disposicions que ara recollirà i que no estaven incloses són ara les relatives als treballadors autònoms, la Llei que regula el Factor de Sostenibilitat o referents al mateix ordenament de la Seguretat Social.

Compliment de l'informe CORA

Aquest projecte s'emmarca en les recomanacions recollides en l'informe de la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques (CORA).

La CORA va sol·licitar als diferents ministeris una relació de lleis de cada àrea, per tal d'impulsar com més aviat l'elaboració de textos refosos sobre les esmentades matèries en l'àmbit de l'Administració General de l'Estat.

Aquesta Comissió va detectar que situacions com l'anterior -una Llei amb nombrosos articles obsolets i gran quantitat de disposicions normatives disperses-, provocaven duplicitats innecessàries i inseguretat jurídica

Després de la seva remissió als agents socials i econòmics i abans de començar la seva tramitació, el text ha de demanar el dictamen del Consell Econòmic i Social i el del Consell d'Estat.

Font: Seguretat Social