×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els pressupostos per 2016 centren la mirada en la despesa social

L'executiu va anunciar que destinarà un 21,7% menys al pagament per desocupació en comparació del passat Pressupost 2015. La raó d'aquesta decisió és la reducció de la taxa d'atur, que es va situar durant el segon trimestre, en 2,1 punts menys. En cas contrari, en el cas de la despesa pública, s'ha apostat per destinar una major part.

Així mateix, el pressupost per a les polítiques actives d'ocupació s'ha incrementat 9,9% més que el passat any. Aquestes dades corresponen a l'increment de la despesa a finançar les bonificacions a la contractació, les agències de col·locació, l'orientació professional i la formació professional per a l'ocupació. Per a actuacions de caràcter formatiu incrementen un 5,9% respecte a 2015.

La despesa destinada per a les pensions, suposa un 38,5% del total, situant-se en 135.448,93 milions d'euros. A més, aquests comptes tindran en compte l'increment de la pensió per a les mares treballadors que es jubilin i hagin tingut dues o més fills. La pensió augmenta segons nombre de nens, un 5% dos fills, un 10% amb tres fills i 15% a partir de quatre.

De la mateixa manera, la despesa sanitària s'incrementarà fins a arribar als 4.001 euros, l'educatiu fins als 2.483 milions i per a cultura fins als 803,57 milions.

Del total de pressupost per al proper any, més del 50% correspon a la despesa social, que a causa de l'estalvi en despesa per desocupació, s'ha incrementat un 3,8% quedant-se en 168.309 milions. Dels quals, el 34% es destinaran a la despesa en serveis públics, un 4,5% més que fa un any. Per a serveis públics bàsics, que corresponen al 5% del pressupost, es comptarà amb 16.716 milions d'euros, un 1,4%més que al passat any.