×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Beneficis de les empreses públiques per 2016

Segons les dades recollides en el projecte de Pressupostos General de l'Estat 2016, el total d'empreses mercantils i empreses no financeres de l'Estat obtindran un benefici net de 2.338 milions en 2016.

La major part del benefici, com és habitual, correspondrà a Loteries i Apostes de l'Estat, que podrien tancar el proper exercici amb un 6% més de benefici que el previst per aquest any. L'aportació de Loteries, equival el 77% del benefici total de les 12 societats estatals.

Així mateix, a Loteries li segueix Enaire, que obtindria 162 milions més que el previst per al present exercici, i Grups Ports 204 milions, SEPI 187 milions, *Paradores 7 milions i Renfe Operadora, que es preveu que deixi de tenir pèrdues per obtenir beneficis de 5 milions d'euros. Contràriament, Adif- Alta Velocitat (-334 milions) i Adif amb unes pèrdues de 116 milions.

L'endeutament previst, s'incrementarà 71.715 milions, enfront dels 67.000 milions d'aquest any. Aquest endeutament correspon al FROB (19.917 milions) i Adif- Alta velocitat (19.914 milions).

Quant a la inversió real prevista per les empreses públiques, la xifra se situa lleugerament per sota dels esperat per aquest any (8.002 milions), la major part correspon a Adif- Alta Velocitat (3.687 milions).