×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La bústia contra el frau recupera 4,6 milions en quotes a la Seguretat Social

La bústia contra el frau laboral i a la Seguretat Social ha aconseguit aflorar des de que es va posar en funcionament, el 5 d'agost de 2013, 4.181 ocupacions submergides. En l'últim any han aflorat 2.589 ocupacions, un 62,6% més que l'any anterior.

Des d'agost de 2013 s'han liquidat quotes a la Seguretat Social per valor de 4,6 milions d'euros i s'ha sancionat a les empreses infractores amb multes l'import total de les quals és de 12,7 milions d'euros.

Aquests resultats són fruit de 20.494 actuacions dutes a terme per la Inspecció de Treball i Seguretat Social, de les quals s'han resolt ja 13.012.

El balanç del segon any de funcionament de la bústia reflecteix un augment molt significatiu en la seva utilització, amb un increment important en els resultats obtinguts en comparació del primer any. En concret, s'han finalitzat 7.635 actuacions inspectores, 2.258 més que en el primer any (42%).

L'increment és més evident en les quotes liquidades a la Seguretat Social en el segon any. Aquestes, ascendeixen a 3,2 milions d'euros, la qual cosa representa un augment del 128,5% (1,8 milions d'euros més). Així mateix, l'import de les sancions a empreses aquest últim any, 8,3 milions d'euros, suposa un increment del 88,6% (3,9 milions d'euros més).

Font: Seguretat Social