×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Amb l'entrada en vigor de la Llei de Mútues es duplica el nombre de beneficiaris

L'entrada en vigor de la Llei de Mútues flexibilitza els requisits perquè els autònoms puguin accedir a prestacions per cessament d'activitat. Des de la seva engegada, s'han incrementat un 37,79% el nombre de sol·licituds de prestació aprovades durant el segon trimestre de 2015, fins a aconseguir les 1.659, un increment respecte al mateix període de 2014 (1.204). D'altra banda, les qualificades de desfavorables van descendir un 19,07%, passant de 1.888 al juny de 2014 a 1.528 en el mateix mes d'aquest any.

D'aquesta manera, amb aquesta Llei, s'agiliten els tràmits i realitzen les modificacions pertinents per superar alguns obstacles associats a la seva engegada fa quatre anys de la Llei 32/2010, de 5 d'agost.

Amb aquestes modificacions, s'adapten els requisits d'accés a la prestació, i la cobertura passa a ser voluntària per a tots els treballadors per compte propi. Algunes de les mesures que es contemplen en la nova normativa són la <<reducció de l'import de les pèrdues o deutes per les quals el treballador autònom pot sol·licitar la prestació; l'ampliació dels supòsits d'accés, en cas que un autònom perdi la llicència administrativa requerida; la creació d'un supòsit específic per als autònoms socis o administradors de societats; o l'ampliació dels documents acceptats per acreditar els supòsits>>.

Un altre dels efectes que ha produït des de la seva entrada en vigor és l'increment del 226,19% les reclamacions que han conclòs en sol·licituds favorables, passant de 42 a 137, durant 2015. En relació a aquest fet, les desestimacions a reclamacions s'han reduït un 22,81%, passant de 228 en el segon trimestre del passat any, a 176 en el mateix període de 2015.

Per tant, l'increment de resolucions favorables es tradueix en un augment de la xifra de beneficiaris, que es duplica al final del primer trimestre de 2015 amb 1.167, i al final del segon trimestre, aquest increment superava el 52, passant de 670 a 1.022 beneficiaris.

Finalment, la despesa en prestacions en el col·lectiu de Mútues Col·laboradores amb la Seguretat Social, es va incrementar un 28,38%, a pesar que la recaptació per quotes en aquest mateix període disminueix en més d'un 5%.

Font: Seguretat Social