×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social exposa les partides pressupostàries de 2016 per reactivar la creació d'ocupació de qualitat

Durant la presentació en el Senat d'un pressupost per 2016, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social ha destacat els punts més importants als quals es donarà prioritat en les partides d'ingressos i despeses durant el pròxim any. Segons ha explicat el secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, el Pressupost representa el 40,06% del total de la despesa consolidada de l'Estat.

En primer lloc, Tomás Burgos, ha afirmat que una part dels recursos aniran destinats a garantir el pagament d'un major nombre de pensions, i durant més temps. En segon lloc, està prevista una major inversió en polítiques actives d'ocupació per facilitar l'accés als treballadors a llocs de treball de major qualitat, segons ha explicat Juan Pablo Riesgo, secretari d'Estat d'Ocupació.

I finalment, la tercera àrea que integra el Departament, la Secretària General d'Emigració i Immigració, ha confirmat que es contempla un increment al pressupost per a l'any 2016, per reforçar el Sistema nacional d'acolliment i integració d'aquelles persones que sol·liciten protecció internacional, així com les que sol·liciten ciutadans espanyols en l'exterior i retornats.

Sistema de pensions

Actualment, el Sistema abona un total de 9.322.249 pensions, amb una despesa mensual que ascendeix a més de 8.293 M€, i en el qual es preveu un increment del 0,25% que s'aplicarà a totes les pensions.

El secretari d'Estat de la Seguretat Social, Juan Pablo Riesgo, ha detallat que al pressupost es contempla la pujada d'un 2,83% en el pagament mensual i extraordinari per fer front al pagament de més i millors pensions, fins a aconseguir una despesa global de 118.942 M€.

Programes d'ocupació

Aprofitant la intervenció, Riesgo, ha esmentat l'engegada del Programa d'Orientació a Aturats de Llarga Durada d'entre 30 i 55 anys, que s'iniciarà en 2016 i finalitzarà en 2018. El programa compta amb un finançament global de 516 milions, i està dissenyat perquè les CCAA rebin els recursos necessaris per poder fer un diagnòstic individualitzat de l'ocupabilitat d'aquest col·lectiu i dissenyin un itinerari personalitzat a les persones que es beneficiïn d'ell. S'estima que el programa beneficiï a 1,26 milions de persones.

Pressupost per a Immigració

El pressupost de la Secretaria General d'Immigració i Emigració per 2016 ascendeix a 385.194.580 euros, la dotació inicial dels quals s'incrementa un 175% pel que fa a l'any anterior. De la mateixa manera, les polítiques d'emigració compten amb un pressupost de 69,4 milions d'euros, amb especial atenció als espanyols residents en l'exterior (55,9 milions) i les pensions d'ancianitat dels espanyols que retornin a Espanya (1,7 milions).

Font: Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social