×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com ensenyar hàbits saludables als nens per millorar la seva salut

Quan parlem sobre hàbits saludables, la prevenció és el millor sistema per protegir la salut, sobretot la dels nens. De manera que la higiene, la cura dental, una bona alimentació i hidratació diària són els pilars en els quals es fonamenta una bona salut.

Així que et recomanem aquests 5 hàbits saludables que ajudaran a millorar la salut dels més petits.

Podem començar per ensenyar als nens unes senzilles pautes de prevenció de certes malalties en la pròpia llar.

1. Rentar-se les mans freqüentment

Les mans estan en contacte amb infinitat de superfícies i, per tant, amb gran quantitat de bacteris que poden provocar malalties. Sobretot quan toquem la nostra cara i entren en contacte amb les mucoses en el nas, boca i ulls.

Si ensenyem als nens a rentar-se les mans de manera freqüent, convertint-se en un gest quotidià, evitarem que els bacteris arribin a l'interior de l'organisme i originin una malaltia.

Però no només s'han de rentar les mans abans de cada menjar. Hem d'aconseguir que les rentin després d'haver estat jugant al carrer, si esternuden, si han tirat les escombraries o passejat amb la seva mascota i, sobretot, després d'anar la banyo. Actualment, solament 1 de cada 3 persones es renta les mans després. Passant, almenys, 10 segons sota l'aigua, aconseguirem eliminar els bacteris.

Hem de posar l'accent a eliminar la brutícia que s'acumula sota les ungles i entre els dits. Així que ensenyarem als menors a refregar bé aquestes zones amb sabó, per eliminar els gèrmens.

2. Raspallar-se les dents tres vegades al dia

Mantenir una dentadura neta no només ens permet lluir un somriure perfecte, sinó també per a una millor salut bucodental, evitant l'aparició d'infeccions.

Als nens hem d'inculcar-los l'hàbit des d'una primerenca edat, començant a netejar la boca amb un raspall o drap adaptat a l'edat del menor.

Pels més petits que comencen a tenir les seves pròpies dents, triar el raspall adequat és imprescindible perquè s'habituïn i desenvolupin la seva pròpia autonomia. I, molt important; ensenyar la tècnica del raspallat.

3. Ingerir líquids, encara que no es tingui set

Encara que no tinguin sigueu, els nens han de beure suficients líquids per mantenir-se hidratats. El més recomanable és oferir-los aigua, llet i sucs de fruita naturals. Evitem refrescs i begudes ensucrades.

4. Augmentar el consum de fruites i verdures

Encara que para molts nens costi que mengin fruites i verdures, són aliments clau en el seu desenvolupament. El recomanable són 5 racions de fruita i verdures al dia.

5. Practicar exercici de forma habitual

Una bona dieta s'ha de combinar amb la pràctica regular d'exercici. Realitzar una activitat física diària d'uns 60 minuts és suficient. No és necessari que sigui esport dur, amb simples jocs infantils podem aconseguir que els nens es moguin.