×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com cotitza l'autònom assalariat

Actualment gràcies a la Llei d'Emprenedors els treballadors assalariats també poden realitzar treballs por compte propi, es dir en règim d'autònom i com a treballadors amb pluriactivitat. El requisit que s'exigeix és que la jornada laboral com a treballador assalariat sigui superior al 50% o a temps complet.

 Aquest tipus de treballadors pot triar la seva base de cotització a la Seguretat Social en Règim d'Autònom, optant a la base mínima del 50% i amb una durada de 18 mesos. Una cop superat aquest període inicial l'autònom cotitzarà el 75% d'aquesta base mínima establerta, podent arribar fins a les màximes establertes segons la normativa.

D’aquesta manera, els treballadors assalariats que desitgin combinar la seva activitat amb treballs per compte propi hauran de cotitzar dues vegades a la Seguretat Social, tot i que es beneficiaran d'una reducció de les seves quotes, això sí, incompatible amb altres tipus de bonificacions o mesures. Per tant, la situació de pluriactivitat quedarà reflectida, en qualsevol dels casos, tant a la declaració d'Hisenda com a la seguretat Social. Això vol dir que el treballador ha de donar-se d'alta en l'Impost d'Activitats Econòmiques i en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA).