×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Converteix-te en una persona més influent amb aquestes 5 formes de fer que escoltin les teves idees

Probablement penses que tens bones idees, però quan tractes de compartir-les, sents que ningú t'escolta ni et fa cas. Sovint, les millors idees mai s'escolten. La manera més eficaç de resoldre aquest problema és convertir-se en un millor comunicador.

Reconèixer que encara necessitem aprendre a millorar com crear i transmetre certs missatges és un primer pas necessari per convertir-se en una persona capaç de comunicar-se, relacionar-se i motivar a l'acció a altres treballadors o clients, unes qualitats que poden millorat de forma extraordinària la nostra formació i rendiment laboral.

Per aquest motiu, en aquest article, us mostrem alguns consells que us permetran millorar notablement les vostres capacitats comunicatives.

 

Fes més preguntes

 

La capacitat de fer preguntes i escoltar les respostes és un pas important per convertir-se en un millor comunicador. Per això, una de les formes més efectives de comunicació és fer preguntes. D'aquesta manera, podrem ser més eficaços en la resolució de problemes, ja que, prèviament, hem identificat quines són les necessitats de l'altra persona.

 

Sigues flexible

 

En nombroses ocasions, ens comuniquem per influir o persuadir, però hem d'anar més enllà. La veritable comunicació implica empatitzar des del punt de vista de l'altre. Així doncs, si aconsegueixes que l'altre entengui que estàs del seu costat i el comprens, els teus interessos també seran els seus.

 

Aprofundeix en el significat dels missatges

 

Intenta conèixer què és el que s'està intentant transmetre més enllà d'allò superficial, busqui el que no es diu. Busqui el significat darrere del significat. Si és necessari, faci més preguntes. Obtingui aclariments i mantingui la curiositat. Aquest punt és vital per identificar possibles crisis internes i poder evitar-les en el futur.

 

Fomenta la connexió amb l'interlocutor

 

Una de les principals qualitats de tot líder influent és que és capaç d'entendre les sinergies internes que es produeixen en la seva organització. Per aquest motiu, és fonamental trobar raons que ens vinculin amb les altres persones o grups. Aquestes connexions poden arribar a millorar la cohesió global dels equips de treball i la seva forma d'entendre la missió de l'empresa i els seus objectius.

 

Fes ús d’una comunicació bidireccional

 

Els discursos motivadors poden ser efectius quan es persegueix un objectiu únic, no obstant això, els millors comunicadors són més proclius a iniciar un diàleg escoltant i convidant a uns altres a compartir els seus pensaments i sentiments, permetent, d'aquesta manera, que tots tinguin el seu espai per transmetre les seves opinions.