×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 20% d'empreses van aplicar mesures de flexibilitat interna l'any passat

Segons l'Enquesta Anual Laboral 2015 realitzada pel Ministeri d'Ocupació sobre un total de 305.000 empreses amb cinc o més empleats, el 20% de les companyies espanyoles van aplicar mesures de flexibilitat interna durant el passat any.

Entre les mesures de flexibilitat interna a les quals es refereix l'informe, s'engloben decisions relatives a les condicions de treball (la jornada o el salari), la mobilitat laboral o els canvis en el contracte.

Així doncs, segons la investigació, l'11,7% de les empreses van aplicar mesures que van afectar el tipus de jornada en el contracte, mentre que el 8,6% ho van fer sobre la jornada laboral, el 2,7% van prendre decisions que van influir en el salari i el sistema de remuneració, i, tan sols, l'1,8% van aplicar mesures sobre la mobilitat geogràfica dels empleats.

Una altra de les conclusions que s'extreu del document és que com major és la mida de l'empresa, més elevat és el percentatge de companyies que apliquen mesures de flexibilitat interna. El percentatge d'empreses de més de 499 treballadors que han aplicat alguna d'aquestes mesures representa un 51,1%, mentre que en les empreses de 5 a 9 treballadors, aquest percentatge solament és del 17,1%.

D'altra banda, independentment d'haver aplicat mesures de flexibilitat interna o no, l'informe revela que el 34,8% de les empreses van adoptar altres mesures d'ajust l'any passat, tals com l'acomiadament de treballadors (16,3%), la reducció de costos laborals (19,6%) la retallada d'inversió al pressupost (11,3%) o la reducció del volum de treballadors amb contracte temporal (9,4%). No obstant això, el 55,9% d'empreses no va aplicar cap tipus de mesura de flexibilitat interna ni d'ajust.

Finalment, referent a la formació aportada als empleats, el 77,3% de les empreses va proporcionar algun tipus de formació laboral, una xifra lleugerament superior a la dels anteriors anys, 2014 (75%) i 2013 (74,2%). La proporció de companyies que ofereixen formació s'incrementa segons augmenta la grandària, sent el percentatge del 70,6% en les de 5 a 9 treballadors i del 99,4% en les empreses de més de 499 treballadors.