×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Espanya, líder mundial en donació de transplants, torna a assolir un nou récord al 2016

Espanya segueix sent líder mundial en donació de transplants durant 25 anys consecutius. Al 2016 s'ha tornat a aconseguir, superant un nou récord.

Amb un total de 2.108 donants, s'han pogut efectuar 4.818 transplants, i actualment ja hem assolit els 43,4 donants per milió de persones. Una xifra considerablement alta, si la comparem amb la taxa de donació mitja dels 28 països que formen part de la UE: 20,8 donants per milió de persones.

Els ciutadans espanyols són els que més possibilitats tenen en el món de rebre un transplant quan els hi és necessari, comptant amb més de 100 transplants per milió de població.

Per Comunitats Autònomes, Cantàbria lidera el ranking (amb una taxa de 65,5 donants per milió de persones), seguida del País Vasc, Navarra, Murcia i La Rioja. Les Comunitats que registren un major creixement percentual en el nombre de donants són Catalunya, País Vasc, Andalusia, Aragó i Murcia.

Aixímateix, la ONT registra al 2016 màxims d'activitat en transplant renal i pulmonar.

Per a la ONT, els bons resultats aconseguits en el sistema espanyol de transplants es deuen a l'augment de donacions en asistolia, junt amb la implicació dels metges d'urgències.