×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les Xifres del Càncer a Espanya 2017

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer el passat 4 de febrer, la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica ha presentat el seu últim informe anual, 'Les Xifres del Càncer a Espanya', on mostra dades de l'estat actual d'aquesta malaltia a la societat espanyola.

Actualment, el càncer segueix sent una de les principals causes de mortalitat en el món, amb aproximadament 14 milions de nous casos diagnosticats al 2012 a nivell mundial. L'informe de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica estima que el nombre de nous casos augmenti a 22 milions en els propers 20 anys.

A la següent imatge, recollida al citat informe, es mostra la incidència estimada de tumors a la població mundial a l'any 2012, essent el continent asiàtic el que registra el major nombre de casos, quasi el doble dels que es manifesten a Europa. Oceania és el continent amb menor número de casos de càncer diagnosticat, amb tan sols 155.457.

*(Últimes dades disponibles a nivell mundial estimats pels projectes EUCAN i GLOBOCAN, OMS).

 

A Espanya, segons les dades publicades per REDECAN, els tumor més freqüentment diagnosticats al 2015 van ser, per ordre d'incidència:

  • Càncer colono-rectal: 41.441 casos
  • Càncer de pròstata: 33.370 casos
  • Càncer de pulmó: 28.347 casos
  • Càncer de mama: 27.747 casos
  • Càncer de bufeta: 21.093 casos

 

Pots consultar l'informe complert a la web de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica.