×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Efectes positius d'incorporar el yoga a la teva rutina diaria

Gaudir de bona salut no és només aconseguir una bona condició física, sino que també intervé l'estat mental i emocional de la persona.

El yoga comprèn un conjunt de tècniques de concentració derivades de la doctrina filosòfica hindú, que es practica per aconseguir un major control tant físic com mental.

Els beneficis del yoga es manifesten tant en el pla físic, com en el mental i emocional, i alguns dels efectes positius que es poden experimentar amb la seva pràctica diaria són:

  • Major flexibilitat del nostre cos: la pràctica regular del yoga millora la postura, estira, tonifica i enforteix els músculs del cos, aportant una major flexibilitat.

 

  • Millora el nostre sistema inmunològic: les postures de yoga, el control de la respiració, els pranayames i la meditació enforteixen el sistema muscular, i complementàriament, permeten alliberar-nos de l'estrès i millorar el nostre sistema inmunològic.

 

  • Alleugement de tensions: la pràctica diaria de yoga és un mètode natural per eliminar la tensió, tant física com mental, acumulada al nostre dia a dia.

 

  • Millora de l'aprenentatge i la memòria: un grup d'investigadors de la Facultat de Medicina de Harvard, va detectar que, a major densitat de matèria gris, major és la nostra capacitat d'aprendre i relaxar-nos. Els esmentats investigadors van descobrir que després de dos mesos de practicar yoga, augmenta la densitat de la matèria gris del nostre cervell.

 

  • Augmenta la sensació de felicitat: la pràctica regular del yoga augmenta la dopamina i la oxitocina, components químics que quan s'alliberen en quantitats suficients, augmenten la nostra sensació de felicitat.