×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els millors aliments per combatre la fatiga

Una alimentació adequada, complerta i amb la quantitat d'aliments necessària per al dia a dia millora el nostre benestar físic i també mental. Hi ha moments de l'any en els que pots sentir-te més cansat/da, i els canvis d'estació són una de les èpoques en les que més persones noten aquests símptomes.

Si vols saber com combatre aquests períodes de baixa energia amb aliments que t'ajudin a superar la fatiga temporal, incorpora a la teva dieta alguns d'aquests aliments:

Aliments rics en magnesi

El magnesi intervé en la producció d'energia a través del metabolisme dels hidrats de carboni, motiu pel qual és considerat un relaxant muscular i nerviós. Alguns dels aliments que contenen més magnesi són els fruits secs o els cereals: ametlles, anous, figues, plàtans, pipes de girasol, sèsam o gèrmen de blat.

Aliments rics en àcids grassos essencials

Els àcids grassos essencials com l'Omega 3 i l'Omega 6, mantenen les conexions nervioses en bon estat, alleugen els símptomes de fatiga crònica i prevenen la depresió. Pots trobar àcids grassos essencials especialment a les anous, i també a les llegums.

Aliments rics en serotonina

Uns nivells adequats de serotonina augmenten la confiança i el benestar. Per mantenir adequats els nostres nivells de serotonina és necessari consumir aliments rics en proteïnes com les llegums, els fruits secs o el llevat de cervesa.

Aliments rics en vitamina C

La vitamina C ajuda a millorar les defenses i mantenir el sistema inmunològic en bon estat, lo qual pot contribuir a la curació de malalties que podrien produir cansament corporal. Les majors concentracions de vitamina C les trobaràs a la fruita i les verdures: taronges, llimones, aranges, pomes, melons, raïm o magrana; coliflor, pebrots, espinacs, pastanagues, api o ràvens.

Per millorar i evitar la fatiga, és important incorporar al teu dia a dia aquests aliments, però també evitar altres contraproduents com poden ser l'alcohol o la cafeïna.