×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Espanya, un dels països que menys flexibilitat laboral ofereix

Segons l'informe "Conciliació de la Vida Laboral i Familiar a Espanya" realitzat per l'Institut de Política Familiar (IPF), Espanya és un dels països que menys flexibilitat laboral ofereix. "A Espanya parlar de conciliació de la vida familiar i laboral és avui encara una utopia. Segueix sent la gran assignatura pendent a la societat espanyola".

El 80% dels enquestats considera que els horaris laborals són estrictes i llargs, i dificulta la conciliació de la vida laboral i familiar. Un fet que afecta al nombre de fills que es tenen, ja que més de la meitat dels enquestats considera que aquesta manca de conciliació impedeix a matrimonis joves tenir els fills que desitgen.

També es despren de l'informe que a l'entorn empresarial, no existeix un recolzament a la maternitat, en quant el 25% de les treballadores embarassades de fins a 25 anys, acaben sent acomiadades.

Així com la quasi inexistent flexibilitat horaria, ja que només 1 de cada 9 espanyols té horari flexible. Espanya és, junt amb Portugal, el país de la Unió Europea amb menor flexibilitat laboral.

Es destaca també el presencialisme laboral, el qual provoca treballar més hores de les necessàries amb horaris improductius, extensos i ineficaços. I existeix molt poca cultura del teletreball: tan sols 1 de cada 4 empreses l'han implementat, i només 7 de cada 100 persones ocupades el realitza.

Eduardo Hertfelder, president de l'Institut de Política Familiar (IPF), assenyala que una de les primeres conclusions d'aquest informe és que "a Espanya segueixen sense resoldre's els grans problemes per a una veritable i eficaç conciliació de la vida laboral i familiar. La conciliació laboral i familiar segueix sent la gran assignatura pendent a la societat espanyola del segle XXI".