×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Canvis legals en la tramitació de comunicacions amb la Seguretat Social

Recentment es va publicar en el BOE la l'Ordre ESS / 214/2018, d'1 de març, per la qual es modifica l'Ordre ESS / 484/2013, de 26 de març, per la qual es regula el Sistema de remissió electrònica de dades en l'àmbit de la Seguretat Social.

Aquesta disposició, publicada pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, estableix un període de sis mesos perquè els col·lectius del RETA, RETMA (a excepció dels grups 2n i 3r), ia aquells que tinguin donat d'alta a representants de comerç o sistema especial de la Indústria Resinera.

Igualment les següents comunicacions s'hauran de realitzar exclusivament de manera telemàtica:

- Data d'inici de la suspensió del contracte de treball.
- Prestacions per maternitat, paternitat, risc durant l'embaràs i risc durant la lactància natural.
- Reduccions de jornada de treball dels progenitors, adoptants o acollidors, als efectes de tramitar la prestació de cura de menors afectats per càncer o una altra malaltia greu, de les que siguin beneficiaris els treballadors per compte d'altri o assimilats.

Accediu a la disposició publicada al BOE fent clic aquí.