×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Gaudeix de la festa de Sant Joan sense riscos

Queden pocs dies per gaudir de la revetlla de Sant Joan. Les reunions familiars, les fogueres, els petards i les bengales ompliran de llum la nit més curta de l'any, en la qual petits i grans celebraran l'inici de l'època estival. Però com en totes les festivitats, és fonamental no oblidar-nos de la seguretat i la prevenció.

Per a no espatllar la festa, convé tenir en compte una sèrie de precaucions i mesures bàsiques de seguretat. A causa de l'especial perillositat de la proximitat del foc i la manipulació de la pirotècnia és important tenir presents alguns consells:

Pel que fa a la pirotècnia (bengales, petards i altres artefactes) és fonamental comprar els productes en establiments autoritzats, sempre sota la supervisió d'un adult i llegir minuciosament les instruccions. És recomanable no guardar els petards en la butxaca ni subjectar-los amb les mans o col·locar-los prop del rostre. En cas que no s'encengui, esperar mitja hora (molt important: sense tocar-ho ni manipular-ho) i transcorregut aquest temps, xopar-lo amb aigua. Cal tenir en compte que de cap manera s'ha de llançar petards o pirotècnia contra cap persona o a menys de 500 menys de cap espai amb vegetació.

Respecte a les fogueres, abans de res, no encendre-les sense prèvia autorització de l'ajuntament o de l'òrgan corresponent. No encendre cap foguera a menys de 15 metres de qualsevol vehicle, pròxima a zones amb vegetació, a prop o sota el pas de línies elèctriques ni en llocs que puguin impedir el pas de vehicles d'urgència. En cap concepte utilitzar líquid inflamable per a avivar les flames. No llançar a la foguera objectes perillosos: papers o teixits, bidons, pneumàtics i plàstics, llaunes, esprais...I sobretot, és important, en acabar la festa, apagar correctament la foguera perquè no pugui revifar.

Seguint aquests consells res impedirà que puguis gaudir de la festa de Sant Joan sense cap inconvenient i de forma segura.