×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Motivació laboral: el secret de l'eficàcia

La motivació en relació amb els empleats exerceix un paper important per al creixement i la innovació de l'empresa. La motivació laboral és la capacitat que té una empresa de mantenir implicats als seus empleats perquè puguin oferir el màxim rendiment. Per consegüent, és un factor que ha de formar part del dia a dia entre els empleats.

Segons estudis de la Universitat de Warwick i del Wall Street Journal, quan un empleat està satisfet amb el seu lloc de treball és un 12% més productiu i un 31% més eficient. Per tant, s'ha demostrat una relació directa entre la motivació laboral i l'acompliment.

El clima laboral adequat, el reconeixement d'assoliments, la flexibilitat dels horaris o la possibilitat d'ascendir dins de l'empresa són factors determinants. Però no són les úniques tècniques de motivació laboral que es poden implementar en l'empresa.

A continuació, et presentem diferents tècniques de motivació laboral que pots implementar o comentar al teu superior:

  • L'adequació al lloc de treball és fonamental per aconseguir una excel·lent motivació.
  • És recomanable implantar horaris flexibles amb la finalitat que s'adeqüin a les necessitats dels empleats.
  • Els caps han de reconèixer i felicitar el treball ben fet, ja que té un impacte positiu en la persona i, per tant, en la motivació d'aquesta.
  • Comunicar els objectius als treballadors de manera conjunta i personalitzada resulta essencial.
  • Fomentar les activitats en equip és interessant per veure com es comporten tots els integrants en cada situació, i a més, facilita les relacions entre els companys.
  • En definitiva, l'empresa ha de ser clara i transparent amb els seus treballadors.

Explica'ns, com motives als teus treballadors o com et motiven en la teva companyia?