×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Prestacions durant l'embaràs

Existeix força confusió entre els termes “Risc en l'embaràs” i “Embaràs de risc”. Són dos conceptes que s'assemblen, però només tenen una cosa en comú: en tots dos casos, es veu afectada la situació laboral. Tot i això, les dues van associades a prestacions de la Seguretat Social completament diferents.

L'embaràs de risc és la situació clínica on la dona presenta algun problema mèdic que és un risc per la mare o el bebè. Però, no està relacionat amb el treball que exerceix. Pot deure's a malalties pròpies d'embaràs com, per exemple, el risc d'avortament, sagnats, despreniments de placenta, etc. En un embaràs de risc és aconsellable que la mare tingui cures especials i, és convenient que deixi de treballar per un temps. És a dir, el metge ha d'emetre un comunicat de baixa. Això donarà lloc a una prestació econòmica d'incapacitat temporal per malaltia comuna.

En canvi, les situacions per risc durant l'embaràs es produeixen quan les condicions o procediments del lloc de treball poden influir en la salut de la mare o el bebè. Els factors de risc més freqüents en la maternitat són els treballs nocturns, la manipulació de càrregues, postures forçoses… Si fos el cas, l'empresa ha d'adoptar mesures preventives complementàries. La prestació per risc durant l'embaràs és un subsidi que rep la treballadora embarassada durant el període de suspensió del contracte o interrupció de la seva activitat, equivalent al 100% de la seva base reguladora.

T'ha ajudat aquest post? Si és així, no dubtis a seguir-nos en les nostres xarxes socials per estar al dia sobre altres prestacions.