×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Dia Mundial de les Balenes i els Dofins

Avui se celebra el Dia Mundial de les Balenes i els Dofins amb el principal objectiu de conscienciar a la societat perquè demanin als governs frenar la caça indiscriminada i la tortura a les quals se sotmeten aquests cetacis. Ja han passat més de 30 anys des que va tenir lloc la Comissió Balenera Internacional (CBI), però encara existeixen molts països que persisteixen en la caça d’aquests mamífers aquàtics. Protegir-los és important per poder mantenir els oceans saludables! 

Les balenes fertilitzen els ecosistemes marins i fins i tot ajuden a combatre la crisi climàtica. A més, la salut d’aquests animals és un indicador clau de la salut dels oceans. Els científics afirmen que quan les balenes s’alimenten a grans profunditats i tornen a la superfície per respirar, expandeixen nutrients i microorganismes. I fins i tot, quan les balenes moren continuen sent de gran ajuda, ja que el seu cos s’enfonsa servint d’aliment per moltes espècies marines.

Els dofins són importants per al medi ambient perquè, igual que les balenes, són bons indicadors naturals de la salut ambiental, per la qual cosa, també es consideren un tresor del nostre planeta blau. A més, s’alimenten de peixos vells o malalts, la qual cosa ajuda a disminuir les malalties entre els peixos, assegurant així la salut i la reproducció de la vida marina. 

No obstant això, aquests magnífics animals també estan sent afectats pel major depredador de la mar: els plàstics. Les deixalles plàstiques que acaben en tots els racons de l’oceà amenacen a l’ecosistema marí de dues maneres: per ingestió i per embolics. En l’àmbit mundial, se sap que més de 240 espècies marines, incloses les balenes i els dofins, han ingerit plàstics.

Junts podem celebrar el Dia Mundial de les Balenes i els Dofins a través d’eines que permeten donar visibilitat com, per exemple, les xarxes socials. Comparteix aquest post amb l’etiqueta #DiaMundialdelesBalenesielsDofins i estaràs cada vegada més a prop de protegir aquests mamífers!