×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Quins perills pot patir un tècnic d'electricitat?

Els tècnics d'electricitat tenen una professió amb alts riscos laborals. Poden patir accidents deguts a cops, caigudes, talls, i xocs, però a més tenen un perill afegit, l'electricitat. Cal ser conscients que els contactes amb aquesta poden derivar problemes de més gravetat. 

Per això, des de Mutua Intercomarcal volem explicar-te quins són els riscos més comuns i de quina manera evitar-los. 

 

Riscos dels tècnics d'electricitat

  • Caiguda del tècnic
  • Caiguda d'objectes 
  • Cops, punxades i talls amb objectes o eines
  • Trepitjada sobre objectes punxants
  • Contacte elèctric
  • Incendis i explosions

 

Mesures preventives

  1. Mantingues ordenada la zona de treball. Retira tots aquells obstacles que puguin interposar-se durant la jornada laboral. Mantingues les zones lliures de traves i els passos nets. 
  2. Ús adequat de les eines.  Usa els estris específics per cada operació a realitzar, utilitzant-los de la manera adequada i realitzant un manteniment d'aquests periòdicament. 
  3. Conserva els equips en bon estat. Abans d’utilitzar qualsevol equip elèctric, comprova els cables i les connexions.
  4. Ús d'electricitat. No endollis, desendollis o manipulis equips elèctrics amb les mans humides.
  5. Equips de protecció individual. Fes servir guants per evitar talls i per la manipulació de material, ulleres i pantalla facial adequades a l'arc elèctric, calçat de seguretat amb puntera reforçada i sola antilliscant, arnès o cinturó de seguretat, guants aïllants per a treballs amb tensió i casc de seguretat per caminar per les zones comunes de l'obra. 

Els accidents causats per l'electricitat poden tenir conseqüències fatals pel benestar del treballador. Per això és molt important que es prenguin les mesures preventives com una guia per poder evitar-los. Sempre és millor prevenir que curar.

Si creus que un amic, familiar, o company necessita llegir aquest blog, competeix-lo! Tota prevenció és bona.