×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Guardians de la salut animal: prevenció i riscos en veterinària

Ets veterinari/a i et preocupa la teva salut laboral? Doncs bé, igual que altres professionals de la salut, us enfronteu a una sèrie de riscos en el vostre entorn laboral que poden afectar a la salut i benestar. És important reconèixer aquests riscos i prendre mesures preventives per a garantir un entorn de treball segur. A continuació, es detallen alguns dels riscos més comuns i les mesures preventives que se us recomanen. 

Els riscos més comuns són: 

· Lesions per mossegades o esgarrapades: Com tracteu amb animals, esteu exposats a lesions per mossegades o esgarrapades que poden esdevenir en infeccions. 

· Exposició a productes químics: L'ús de medicaments, desinfectants i altres productes químics en la pràctica veterinària pot causar irritació en la pell, ulls i vies respiratòries.  

· Lesions musculoesquelètiques: Aixecar o sostenir animals grans pot provocar lesions a l'esquena, coll o altres àrees del cos.  

· Riscos biològics: L'exposició a malalties zoonòtiques representa un risc significatiu entre els professionals.  

 Per això, us presentem algunes mesures preventives per a combatre aquests riscos tan perillosos. 

· Ús d'equip de protecció personal (EPP): És fonamental utilitzar guants, ulleres de protecció i bates quan es tracta amb animals per a prevenir l'exposició a agents patògens. 

· Ús segur de productes químics: S'han de seguir les instruccions de seguretat en manipular productes químics i utilitzar-los en àrees ben ventilades per a minimitzar l'exposició. 

· Formació tècnica: És important rebre formació sobre tècniques adequades per a dominar animals de manera segura i prevenir lesions. 

· Vacunació i seguiment mèdic: És important mantenir al dia les vacunes i realitzar controls mèdics regulars per a detectar possibles malalties primerenques. 

· Ergonomia en el lloc de treball: Tenir espais ergonòmics ajuda a reduir el risc de lesions musculoesquelètiques. 

En prendre aquestes mesures preventives i ser conscients dels riscos associats amb la professió, podreu tenir garantida la seguretat i el benestar mentre oferiu atenció de qualitat als vostres pacients animals. 

Si t'ha semblat interessant, no dubtis a compartir-ho amb els teus companys/es de professió!