×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Estratègia per buscar feina a Twitter

Cada vegada més les xarxes socials apareixen com a mitjà imprescindible per trobar feina. Un estudi elaborat per Infoempleo i Adecco revela que el 80% de les empreses consulten el perfil dels seus candidats a les xarxes socials abans de contactar-hi. Els equips de Recursos Humans estan compostos, en gran part, per psicòlegs que busquen dades relatives a la personalitat dels seus candidats i després tracten de descobrir quin és el professional que més s'adapta a cada lloc de treball. Per això, saber moure't en les xarxes socials és fonamental:

-Cuida la teva imatge: utilitzar el nom real és vital per estar millor posicionat a Google. Aprofita la biografia per destacar les teves habilitats, sempre en to positiu, i reflectir la teva personalitat.

-Parla del teu sector professional: informa't de tot el relacionat amb el teu sector professional, actualitza constantment els teus coneixements i publica continguts relacionats. És útil fer un llistat de blocs i publicacions especialistes en el teu sector i compartir les seves notícies. Segueix una línia coherent en les teves publicacions.

-Investiga per ser un expert en el que t'interessa: identifica les empreses afins a les teves característiques, segueix-les a les xarxes socials, troba els seus responsables i esbrina com funciona el negoci, la seva forma de comportar-se, la seva missió, filosofia i el perfil del treballador. Segueix portals d'ocupació, empreses de reclutament i crea llistes: identifica els grups de perfils que t'interessen i crea llistes per tenir tota la informació classificada És important seguir a empreses com Infojobs, Infoempleo, Adecco Espanya, Treballar, Laboris, Manpower Espanya, Treballs , Aturats i aturats.

-Sigues discret amb les teves opinions: els teus comentaris són la teva exposició al públic. Per això, evitar comentaris polèmics i ser cautelós és imprescindible si busques feina. Parlar en positiu i dels teus interessos és el més recomanable. Més important que tenir milers de seguidors, és l'opinió que els altres tenen de tu i que la comparteixin amb els teus seguidors. Si et converteixes en un expert que aporta informació rellevant, es fixaran en tu.

-Utilitza les possibilitats del cercador de Twitter i els hastags per seleccionar la informació que t'interessa. No tinguis por a dir que estas buscant feina i comparteix les ofertes que trobis que no s'adaptin al teu perfil però que siguin del teu sector.