×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Mútua redueix l'absentisme de les empreses de Catalunya al 3,14%

L'absentisme registrat per Mútua Intercomarcal entre les seves empreses de Catalunya, corresponent a la incapacitat temporal conjunta derivada de contingències professionals i comunes, es va situar al tancament de l'exercici 2013 en una taxa del 3,14%, xifra significativament inferior al 3,60% registrat en 2011. ## Aquests van ser les dades presentades durant la jornada sobre gestió de l'absentisme organitzada conjuntament per Mútua Intercomarcal i PIMEC a la seu barcelonina de l'associació empresarial, que va comptar amb la participació d'una trentena d'assistents.

Segons l'Enquesta de Conjuntura Laboral del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, l'absentisme derivat de casos d'incapacitat temporal representa entre el 65 i el 70% de la sèrie històrica 2003-2012. En el cas concret de Catalunya, en 2012 es va registrar una taxa d'absentisme laboral del 3,8%, una desena menys que en l'exercici anterior, i per sota de la mitjana espanyola del 4,3%. Aprofundint en les xifres, si bé la taxa corresponent a contingències professionals s'ha reduït d'un 0,62% l'any 2011 fins a situar-se en un 0,53% durant els dos següents exercicis, la corresponent a contingències comunes ha passat d'un 2,98% a un 2,61% al tancament de 2013.

El ponent de la jornada va ser Eusebi González, Director Territorial de l'Àrea de Relacions Externes de Mútua Intercomarcal, qui va posar en valor els indicadors i eines de gestió desenvolupats per Mútua com un element estratègic per conèixer i controlar les principals causes d'absentisme, i va insistir que “la implicació de les direccions generals és un pilar fonamental per a la conscienciació dels treballadors”. Així mateix, va valorar la incertesa en l'entorn laboral propiciat per la crisi econòmica com un element que ha repercutit en una major conscienciació dels treballadors, i que ha afavorit una reducció de l'absentisme derivat de contingències comunes de forma transversal en tots els sectors d'activitat.

D'altra banda, González va destacar que bona part dels accidents laborals es podrien evitar si les organitzacions seguissin les indicacions dels tècnics. També va remarcar la importància de la salut del treballador i les revisions mèdiques, sobretot després d'una incapacitat temporal, un aspecte que va generar gran interès entre els assistents, ja que moltes empreses desconeixen l'obligatorietat de realitzar-les.