×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La tendència del Quiet Quitting: la pau en la transició laboral

Al llarg de les vostres vides professionals, arriba un moment en el qual podeu sentir-vos atrapats en rols que ja no us satisfan. Pots ser que sigui per el tedi de la rutina diària o la falta de propòsit en el vostre treball actual. Sigui quina sigui la raó, el desig de canviar de carrera o deixar un treball pot ser aclaparador. No obstant això, existeix una forma més suau i conscient de fer aquesta transició: el Quiet Quitting. 

Quiet Quitting, o "renunciar en silenci", és una filosofia que aborda la transició laboral de manera tranquil·la i reflexiva. A diferència de la típica imatge d'una renúncia dramàtica o sobtada, el Quiet Quitting es tracta de prendre decisions deliberades i pas a pas per a allunyar-se d'una situació laboral insatisfactòria cap a una més gratificant. 

Aquest canvi es podria resumir en 5 senzills passos per a dur a terme aquesta nova tècnica de renúncia: 

1. Autoavaluació i reflexió: Abans de prendre qualsevol decisió, és important prendre's el temps per a reflexionar sobre el que realment es vol en una carrera. Quins són els teus valors, passions i habilitats? Quin tipus d'entorn laboral et fa sentir realitzat? 

2. Exploració i preparació: Una vegada que tinguis clar el que busques, dedica temps a investigar i explorar les teves opcions. Investiga diferents camps, realitza cursos de formació si és necessari. 

3. Planificació financera: És fonamental assegurar-se de tenir una base financera sòlida abans de fer qualsevol canvi important en la teva carrera, per a cobrir despeses durant la transició. 

4. Comunicació assertiva: Quan arribi el moment de deixar el teu treball actual, opta per una comunicació clara i respectuosa amb el teu ocupador. Explica les teves raons de manera honesta i constructiva, però sense entrar en els detalls innecessaris o despectius. 

5. Cura personal: La transició laboral pot ser estressant, així que recorda cuidar de tu mateix durant aquest procés. Practica l'auto cura, busca suport emocional si és necessari i mantingues una mentalitat positiva mentre t'embarques en aquesta nova fase de la teva vida professional. 

En resum, Quiet Quitting és una forma conscient i tranquil·la de fer una transició laboral significativa en la teva vida. En prendre el temps per a reflexionar, planificar i cuidar de tu mateix durant aquest procés, pots trobar la pau i la satisfacció en la teva carrera professional. 

Comparteix-ho!