×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L’aportació de l’empresari a la Seguretat Social ha de constar a les nòmines

Amb l’aplicació del nou model de rebut individual de salaris els treballadors coneixeran l’aportació de l’empresari a la Seguretat Social al rebut de les seus nòmines, d’acord amb l’Ordre Ministerial publicada avui al Butlletí Oficial de l’Estat.

Les empreses disposaran d’un termini de sis mesos per adaptar-se a aquest nou model de rebut de salaris. Fins aquest moment, als rebuts de la nòmina només constaven la base de cotització i el tipus de retenció que corresponia a l’aportació del treballador però no la determinació de l’aportació de l’empresari.

Aquesta Ordre Ministerial entrarà en vigor demà dimecres 12 de novembre i dóna compliment a les previsions de l’article 104.2 de la Llei General de la Seguretat Social, afegit per la Llei 27/2011 de l’1 d’agost sobre actuació, adequació i modernització del sistema de la Seguretat Social. Aquest article estableix que l’empresari haurà d’informar als seus treballadors de la quantia total de la cotització a la Seguretat Social indicant la part de la cotització que correspon a l’aportació de l’empresari i la part corresponent al treballador en els justificants de pagament de les seves retribucions.