×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les pimes industrials tornen a crear ocupació durant l'exercici de 2014

Després dels anys de la crisi econòmica on es van destruir llocs de treball, les petites i mitjanes empreses de Catalunya han tornat a ampliar les seves plantilles, contribuint amb la contractació de 5.129 empleats, amb el que la xifra suma prop de 50.000 afiliats a la Seguretat Social.

El president de la patronal Pimec, Josep González, afirma que el sector està notant una millora en l'economia, on en finalitzar l'exercici de 2014, les empreses de menys de 250 treballadors comptaven amb 1.625.026 cotitzants al Règim General i 242.063 centres de treball, la qual cosa suposa un augment del 2,2% respecte a l'any anterior.

El sector que més ha notat aquesta recuperació va ser el que concentra les empreses d'alta intensitat tecnològica, que reuneixen el 2,8% dels centres de treball i el 5% dels treballadors de les empreses que es dediquen a la indústria. Aquestes dades contrasten amb el nombre de treballadors on, en el primer cas, la mitjana se situa en 21 treballadors, enfront de les empreses del mateix sector, però amb intensitat tecnològica baixa i mitja-baixa, on la mitjana és de 10 empleats.

Finalment, l'informe presenta les dades del 2013 respecte al nombre de pimes, on el sector serveis va tenir un saldo positiu, amb un increment de 1.193 empreses més que en 2012.