×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les grans empreses espanyoles preveuen crear ocupació en els tres pròxims anys

L'últim informe ‘Global CEO Outlook’ elaborat per KPMG, ha enquestat a 1.278 CEOs de diversos països, i conclou que un 70% dels executius espanyols crearà ocupació en els pròxims tres anys. D'ells, un 48% augmentarà la seva plantilla entre un 6% i un 10%, un 14% de les corporacions entre un 11% i un 25% i un 8% ho farà per sota del 5%.

De l'enquesta s'extreu que els 50 primers executius de corporacions espanyoles es col·loquen com els segons més optimistes del món, on nou de cada deu té més confiança en les previsions de creixement d'Espanya de cara als propers tres exercicis.

Un 92% dels executius mostren més confiança que fa un any sobre el creixement del propi negoci, on els majors beneficis es repartiran entre 2016, sent el millor any per un 22% dels directius, enfront del 30% que considera que tindran major tornada en 2017.

L'informe revela que l'optimisme respecte al creixement del propi negoci és major a Europa que als EUA, amb un 70% dels directius europeus enfront del 19% dels primers directius nord-americans.

Els resultats de l'informe mostren un ‘clar canvi de cicle’ de les empreses espanyoles, després de diversos anys de crisi econòmica i forts ajustos, on la prioritat per un 52% dels executius serà buscar noves oportunitats de creixement, per davant de la reducció de costos.

Per a les empreses espanyoles, Estats Units segueix sent la primera opció a l'hora d'expandir-se internacionalment, així ho assenyala el 90% dels enquestats. Brasil també resulta atractiu pel 70% i Sud-amèrica per un 62% dels enquestats.

De cara al futur, el director de sistemes d'informació (IT) i el màxim responsable d'innovació seran dos dels actius de major importància, a causa del repte que presenta estimular la innovació dins de l'empresa.

Finalment, l'informe recull l'opinió dels directius respecte als principals riscos a curt termini. En primer lloc, els riscos estratègics, operacionals i de cadena de subministrament i li segueix el risc de tecnologies emergents, un element que inquieta als alts càrrecs de les empreses.