×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Un 27% de les empreses espanyoles han augmentat el salari als treballadors en 2015

El 27% de les companyies han millorat les condicions econòmiques dels seus treballadors durant el 2015, enfront del 7% que han reduït el salari dels seus empleats. Així ho reflecteix l'últim estudi, Informe Internacional de Tendències en Recursos Humans 2015, presentat per Randstad Professionals, empresa dedicada a la selecció de personal.

 

En l'estudi esmentat s'han realitzat més de 640 enquestes realitzades a responsables de Recursos Humans, on se'ls preguntava sobre les previsions de la companyia en matèria de contractació, creixement econòmic i salaris.

La recuperació econòmica ha tingut especial incidència en el nombre d'empreses que han augmentat els salaris i en les quals els han mantingut, gràcies a un augment de la producció en determinats sectors i a un major optimisme per part de les companyies espanyoles.

L'estudi inclou una comparativa on analitza la situació salarial de les empreses respecte a unes altres de l'entorn, com a factor determinant per atreure el talent. D'aquesta anàlisi, s'extreu que el 21% de les corporacions considera que la retribució econòmica que reben els seus treballadors està per sobre de la competència i un 47% afirma que els salaris són semblats a les empreses d'entorn, mentre que un 18% reconeix que són inferiors.

Per sectors, els professionals millor pagats són aquells perfils amb una major especialització. Encapçalen la llista els directors financers (CFO), amb un salari anual que ronda els 80.000€, seguit dels directors de vendes, amb una retribució mitjana de 70.000€, i finalment, els directors de franquícies, amb 68.000€ anuals, dins del sector del màrqueting i les vendes. I en altres sectors, com el de les enginyeries, destaquen els managers i directors, com els cinc llocs amb retribucions salarials elevades.

Durant l'últim any, el panorama econòmic espanyol ha millorat en favor d'un entorn de treball més favorable per a les empreses. D'aquesta manera, l'informe revela que el 53% de les organitzacions han incrementat la seva activitat empresarial fins a 23 punts percentuals respecte al passat any.