×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Quins perfils professionals seran els més demandats aquest 2016, i en quins sectors?

L'evolució dels indicadors econòmics al nostre país deixen entreveure que aquest nou any que arrenca serà l'any de la consolidació de la recuperació econòmica i la millora de la qualitat de l'ocupació que es crearà.

Davant aquest canvi de tendència, la consultora de selecció de comandaments intermedis, mitjans i directius del Grup Adecco, Spring Professional, ha realitzat un estudi per conèixer quins perfils professionals seran els més demandats i els més cotitzats al mercat de treball aquest 2016.

Els perfils són molt diferents però amb un denominador comú: han de ser estratègics per als sectors que els reclamen.

El XI Informe “Els + Buscats”, assenyala les característiques més importants que han de tenir aquests perfils.

Han de ser professionals amb un perfil multidisciplinari, amb una gran polivalència, capacitat analítica i orientació a resultats, són alguns dels requisits que demandaran les empreses.

A més, el domini d'altres llengües serà, en molts casos, determinant perquè les empreses contractin, ja que aquestes requereixen perfils amb experiència internacional.

Així, la prioritat per a les empreses de cara a aquest nou any ha de ser atreure, retenir i desenvolupar el talent, ja que s'ha convertit en el factor clau que relaciona innovació, competitivitat i creixement al segle XXI.

Per sectors, els més buscats i cotitzats en el sector 'IT' seran els especialistes en Big Data i l'expert en seguretat IT, respectivament, mentre que en 'Sales & Màrqueting' ho seran els 'business developer d'empresa digital' i el 'growth hacking'.

En el sector 'Industrial' i en el de 'Enginyeria i Telecomunicacions' els més buscats seran els 'video engineer' i els 'enginyers logístics', mentre que els més cotitzats seran els 'radio solution manager' i els 'key account manager', respectivament.

En el sector logístic, per a la consultora Spring Professional (en l'àmbit Supply Chain & Logistics) el perfil que més sol·licitaran les empreses vinculades a aquesta línia de negoci en 2016 serà l'Enginyer de logística, i el més cotitzat serà el Key Account Manager Logística.

I en el 'Financer', 'Retail', 'Corporate', 'Àrea mèdica' i 'Àrea científica' les ocupacions que més es necessitaran seran els de 'controller', 'area manager', 'HR business partner', mèdic gestor de casos i científics 'upstream&downstream'.

En definitiva, aquest any 2016 destacarà per la consolidació d'un canvi de tendència al mercat laboral, que obligarà a les empreses a focalitzar tots els seus esforços a atreure i retenir el talent que necessiten, clau principal de la competitivitat de les empreses.