×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

No deixis que l’asma t’impedeixi treballar!

L'asma, una condició que afecta a més de 2,5 milions de persones a Espanya, representa una preocupació que pot impactar en l'àmbit laboral i la qualitat de vida. Aquesta malaltia és una afecció crònica que afecta els pulmons, causant dificultat per a respirar, pressió al pit i tos. Aquesta condició pot variar en severitat, però amb la cura adequada, és possible portar una vida plena i productiva, fins i tot en el lloc de treball. 

És per això que des de Mútua Intercomarcal t'oferim alguns consells per a combatre contra l'asma i treballar de manera més efectiva: 

· Mantingues el teu espai de treball net: Un ambient net pot ajudar a reduir els desencadenants de l'asma en el teu lloc de treball. Assegura't que el teu espai estigui ben ventilat i lliure de pols i al·lergògens. Si és possible, utilitza un purificador d'aire per a filtrar l'aire i mantenir-lo net. 

· Comunica les teves necessitats: Si treballes en un entorn on hi ha fum o productes químics, és important comunicar les teves necessitats als teus superiors. Demana ajustos raonables per a minimitzar la teva exposició a aquests desencadenants. 

· Pren descansos regulars: L'estrès i la fatiga poden empitjorar els símptomes de l'asma, així que assegura't de prendre descansos regulars durant la teva jornada laboral. 

· Mantingues els teus medicaments a mà: És fonamental tenir els teus medicaments per a l'asma a mà en tot moment, especialment en el treball. Assegura't que els teus inhaladors i qualsevol altre medicament estiguin fàcilment accessibles en cas d'emergència. 

· Practica bones tècniques de respiració: Aprendre tècniques de respiració adequades pot ajudar-te a controlar els símptomes de l'asma i millorar la teva capacitat pulmonar com la respiració profunda i lenta. 

· Fes exercici de manera segura: L'exercici és important per a la salut en general, però és crucial per a les persones amb asma fer-ho de manera segura, per això escalfa adequadament abans de fer exercici. 

Per tant, l'asma no té per què impedir-te treballar de manera efectiva, sempre que prenguis mesures per a controlar els teus símptomes i minimitzar la teva exposició als desencadenants coneguts. 

Si t'ha semblat interessant, comparteix aquesta informació amb els teus companys i companyes que pateixen asma, per a poder continuar treballant amb total tranquil·litat!