×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Cuidem la teva salut

Portada > Cuidem la teva salut

 • EN CAS D'ACCIDENT

 • ASSISTÈN-CIA ESTRANGER

 • SEGUIMENT CONTIN-GÈNCIES

 • ACCIDENT LABORAL

 

INDICACIONS EN CAS D'ACCIDENT

Passos a seguir

 1. Truca a la línia d'assistència 24 hores 900 110 112 per atendre i gestionar les urgències mèdiques per Accident de Treball i Malaltia Professional. En el cas de treballadors desplaçats a l'estranger, truca al (+34) 932 593 495. Consulta tota la informació sobre com actuar en la secció treballadors desplaçats a l'estranger.
 2. Localitza el centre d'atenció més proper a través del cercador de centres.
 3. Omple el formulari de Sol·licitud d'Assistència Sanitària. Recorda que la persona accidentada no podrà ser atesa sense el formulari de sol·licitud degudament emplenat, signat i segellat per l'empresa.
 4. Per a qualsevol dubte, posa't en contacte amb la teva sucursal o truca al telèfon d'atenció a l'usuari 902 333 322.
 

ASSISTÈNCIA A L'ESTRANGER

En cas d'accident, és important que l'accidentat es posi immediatament en contacte amb la Mútua per agilitzar la gestió.
 
Donem cobertura als treballadors protegits quan estan a l'estranger, ocupant-nos de les gestions oportunes per al seguiment mèdic i els tràmits administratius en cas d'accident de treball.

Emergència Sanitària a l'estranger: (+34) 932.593.495

S'ha de tramitar la documentació pertinent abans del desplaçament dels treballadors, tant per a la cobertura sanitària d'Accident Laboral com per a Malaltia Comuna.

Per poder gaudir de la cobertura assistencial al desplaçar-se a l'estranger, cal realitzar una sèrie de tràmits administratius, que inclouen omplir diversos formularis en funció de la destinació. Aquests documents estan disponibles en el següent enllaç. Per accedir a les prestacions sanitàries en el territori de la Unió Europea, Espai Econòmic Europeu i Suïssa és necessari disposar de la targeta sanitària europea (TSE), que pot obtenir-se a través del INSS o en el següent enllaç: Sol·licitud i renovació de la Targeta sanitària europea.

En el cas de països no Comunitaris amb Conveni Bilateral i Resta de Països, l'empresa o el treballador haurà de presentar el formulari TA300 davant qualsevol de les Administracions de la Tresoreria General de la Seguretat Social, així com el formulari corresponent al país de destinació.

 

SEGUIMENT PROCÉS CONTINGÈNCIES COMUNS

L'objectiu és la millora de la salut laboral dels treballadors protegits en els processos de malaltia comuna i accident no laboral fins a l'alta mèdica.

 

AVANTATGES

 

 • Actuacions sanitàries per reduir el temps d'espera de l'servei públic de salut.
 • Tractament integral de la salut.
 • Coordinació amb els diferents serveis sanitaris propis i concertats.
 • Equip humà professional i instal·lacions pròpies.
 • Tractament individualitzat de cada treballador de baixa.
 • Valoració mèdica de treballador en situació de baixa.
 • Assessorament a l'empresa i al treballador.
 • Agilitat en els tràmits d'invalidesa.
 • Agilitat en els tràmits d'iniciació de les possibles Incapacitats Permanents.

 

PRESTACIÓ ECONÒMICA

La cobertura econòmica comença a partir del 16é dia de baixa amb una base reguladora del 60% fins al 20é dia i del 75% fins a donar-se d'alta. L'empresa realitza el pagament i posteriorment l'hi dedueix de les liquidacions practicades en els TC mensuals mitjançant TGSS. En els casos d'extinció del contracte o relació laboral amb l'empresa durant la vigència de la baixa mèdica, la Mútua abonarà directament al treballador la prestació econòmica.

La durada màxima de la prestació és de 365 dies, prorrogables a 180. Passat aquest temps, una valoració de l'estat del pacient determinarà la seva incorporació a la feina o el reconeixement de les lesions permanents. La prestació s'extingeix per alta mèdica després de curació de la malaltia o declaració d'invalidesa, per defunció o per finalització del termini màxim.

 

ACCIDENT LABORAL I MALALTIA PROFESSIONAL

Si un treballador pateix un accident de treball o una malaltia professional, Mútua Intercomarcal li cobrirà totes les prestacions sanitàries i econòmiques que legalment necessiti.

Així mateix el treballador, ja sigui per la gravetat de les lesions o per què li produeixin algun grau d'invalidesa, podrà sol·licitar alguna de les prestacions especials previstes, que li permetin la reinserció laboral o millorar la seva vida quotidiana.

 
TERMINIS I OBLIGACIONS

Comunicació urgent en 24 hores.

S'haurà de comunicar els accidents que es produeixin en el centre de treball o per desplaçament en jornada laboral, que es consideren accidents greus, molt greus, mortals o que afectin més de quatre treballadors.

Comunicació Accidents de treball amb baixa laboral.

L'empresari o treballador per compte propi, ha de comunicar en un termini màxim de 5 dies hàbils des de la data de l'accident o de la data de la baixa mèdica, remetent a la Mútua el corresponent comunicat d'accident de treball.

Comunicació Malaltia Professional.

El part serà elaborat i tramitat per la Mútua, per a això l'empresa o treballador autònom, haurà de remetre la informació que li sigui sol·licitada.

Relació d'accidents de treball sense baixa.

L'empresari o treballador per compte propi, haurà de remetre durant els primers 5 dies hàbils del mes següent a què ocorrin els accidents, la relació de tots els accidentats pertanyents a un mateix CCC, que han tingut assistència però no han patit baixa mèdica.

Així mateix, en els casos en què el treballador es reincorpori al seu treball el mateix dia de l'accident o a l'endemà, també s'haurà de comunicar a través de la relació d'accidents sense baixa.

 

INFORME DEL SERVEI DE PREVENCIÓ PER QUALIFICAR EL CONTAGI DEL VIRUS SARS-COV2 COM A CONTINGÈNCIA PROFESSIONAL