×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aposta per una inclusió laboral de persones amb discapacitat

La inclusió implica reconèixer que totes les persones tenen habilitats pròpies i diferents de les dels altres. Per aquest motiu, independentment del grau de discapacitat, s’entén que les persones han de poder participar en qualsevol aspecte de la vida quotidiana en igualtat de condicions. 

En el món laboral passa exactament això. La inclusió laboral significa que les persones amb discapacitat podran exercir les mateixes tasques i tenir les mateixes responsabilitats i possibilitats de desenvolupar la seva carrera professional com els altres. 

Tot això implica que s’ha de posar les eines necessàries a la disposició de les persones amb discapacitat perquè puguin realitzar de manera efectiva aquestes tasques. Sobretot, que les instal·lacions de l’empresa han de ser accessibles. 

Raons per les quals realitzar i mantenir la inclusió de persones amb discapacitat:

  • Perquè la discapacitat és una realitat a la qual tots estem exposats. En qualsevol moment o etapa de la vida i l’estabilitat laboral és la peça clau per aconseguir l’autonomia d’una persona amb discapacitat.
  • Perquè la inclusió augmenta la valoració que els treballadors tenen de l’empresa. Això incrementa la reputació interna i genera sentiments d’orgull que es transmeten a l’entorn. 
  • Perquè no és només és per les persones amb discapacitat. En obrir la porta de la inclusió, també s’obren noves oportunitats a un cuidador/a que pot ingressar al món laboral, millorant significadament la situació econòmica del grup familiar. 
  • Perquè fomenta el procés social. Accedir a un treball millora les condicions de vida. La seva incorporació al món laboral permet majors oportunitats per tot un grup familiar. 
  • Perquè promou una cultura basada en la diversitat que enriqueix als grups de treball i a l’empresa.
  • Perquè la inclusió ens permet identificar les millores que hem de realitzar. Un entorn on les persones amb discapacitat es poden sentir còmodes, és un entorn apte per totes la societat. 

En l'actualitat, s'ha produït un avanç creixent en la contractació de persones amb discapacitat per part de les empreses.  Tot i això, encara persisteixen certs mites i prejudicis d'aquestes a l'hora de prendre la decisió de contractar-les.

Des de Mutua Intercomarcal, volem recordar-te que contractar una persona amb una discapacitat és apostar per la igualtat, és donar una oportunitat a una persona pel seu esforç i perquè és igual de vàlida que una altra.

Si t'ha agradat aquest blog, comparteix-lo amb els teus companys. Ajudaràs a canviar el pensament de molts!